Siapa dalang disebalik pembunuhan Kevin Morais ? Ahmed Najadi?

Siapa dalang disebalik pembunuhan Kevin Morais ? Ahmed Najadi?

Pendedahan disebalik Pembunuhan dan skandal 1MDB

Seperti yang telah dijangka, Kevin Morais yang menjadi pendakwaraya siasatan kes 1MDB telah dibunuh.. Sebelum ini dia telah dilaporkan hilang ketika berangkat di Pejabatnya di Putrajaya..

Laporan berita menemui keretanya yang telah dikikis no. engine

SHAH ALAM – Penyiasatan terhadap sebuah kereta Proton Perdana yang ditemui rentung di kawasan ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hilir Perak menjadi sukar berikutan nombor casis dan enjinnya yang telah dipadam.

BACA : Kenderaan Dijumpai Terbakar Dipercayai Mirip Milik Kevin Anthony Morais

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad, setakat ini tiada perkembangan positif berhubung penemuan kereta terbabit.

“Kereta yang dijumpai di Hutan Melintang itu tidak ada nombor casis dan nombor enjin untuk dikenal pasti.

“Dua nombor berkenaan telah dikikis,” katanya.

Penemuan kereta terbabit dikaitkan dengan laporan kehilangan Timbalan ketua Bahagian Bicara dan Rayuan Jabatan Peguam Negara, Anthony Kevin Morais yang dilaporkan hilang sejak Jumaat lepas.

Laporan polis telah dibuat oleh abang Kevin, Datuk Richard Morais pada jam 7 malam di Balai Polis Jingjang.

Polis dan Badan Peguam Negara menafikan Kevin Morais dengan siasatan kes 1MDB..

Adakah mereka cuba menyembunyikan sesuatu ??

Melalui kupasan didalam blog saya yang terdahulu, saya telah menjelaskan bahawa melalui Kenyataan Gabenor Bank Negara, Zeti Aziz menegaskan mereka telah menyerahkan siasatan kes 1MDB kepada Peguam Negara ..Lihat disini :

http://darah-satria.blogspot.my/2015/09/1mdb-punca-kejatuhan-ringgit-tidak.html

Ketua Peguam Negara yang diangkat oleh Najib cuba menyembunyikan kebenaran tersebut setelah Peguam Negara dipecat. !!

Lihat berita ini: http://www.astroawani.com/berita-malaysia/peguam-negara-nafi-penglibatan-morais-dalam-siasatan-1mdb-72455

Kenyataan Ketua Peguam Negara upahan Najib Razak

Peguam Negara upahan Najib juga cuba berpakat untuk tidak meneruskan siasatan kes 1MDB ini..

( Mungkin telah menerima rasuah berjuta-juta ringgit daripada beliau )

Bukankah dia sendiri pernah menyatakan tidak perlu pasukan Petugas Khas dalam siasatan 1MDB tersebut ? Rakyat ditipu dengan pembohongan setiap pembohongan melalui media kerajaan..

Ketua Peguam Negara yang baru diangkat oleh Najib menyatakan bahawa Kevin Morais tidak terlibat dalam siasatan kes 1MDB.. Tetapi yang sebenarnya, Kevin Morais telah menerima hasil siasatan dari Bank Negara isu berhubung 1MDB..

Salah satu kaedah menutup bukti tersebut adalah dengan melakukan PEMBUNUHAN.. Itulah yang berlaku dan menjadi tanda tanya selama ini.. Bukankah hal yang sama juga telah berlaku kepada Pegasas AmBank Ahmed Najadi ?

http://darah-satria.blogspot.my/2015/09/najib-wang-dan-rasuah.html

Hussien dilaporkan telah membuat laporan polis berhubung wang sejumlah USD 700 juta atau kira-kira RM 2.63 bilion kedalam akaun Perdana Menteri pada 28 Julai 2013 akhirnya mati ditembak setelah pulang dari membuat laporan polis tersebut.

Siapakah dalang disebalik pembunuhan tersebut ?

Seperti mana pertanyaan Tun Mahathir kepada Najib Razak. !

6. Apabila dituduh telah lesapkan duit Kerajaan melalui 1MDB, Najib serah siasatan kepada Ketua Audit Negara dan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC – Public Accounts Committee) Dewan Rakyat. Rakyat disuruh tunggu sehingga siasatan oleh badan-badan ini selesai.

7. Apabila wang sebanyak RM2.6 bilion terdapat dalam akaun peribadi Najib, dan dia tak dapat menafi duit ini ada dalam akaunnya, dan ramai bertanya daripada mana duit ini datang, dan penjelasan yang munasabah tidak dapat diberi oleh Najib,maka satu pasukan bertugas (task force) dibentuk untuk secara rasmi menyelidik wang ini.

Kenyataan SPRM mengaitkan dengan penderma, bukan 1MDB.. adakah SPRM juga telah diberi rasuah ?

Ucapan Najib Razak semasa dibulan Puasa.. cuba menafikan wang tersebut didalam akaun peribadinya.. lihat video tersebut. Kata-katanya berlagak sombong dan cuba membodohkan rakyat dan penyokongnya sendiri.

8. Pasukan ini terdiri daripada Pendakwa Raya, Ketua Polis Negara, Ketua Badan Pencegah Rasuah dan Gabenor Bank.

9. Rakyat menunggu hasil siasatan ini. Tiba-tiba Pendakwa Raya disingkir oleh Najib, Ketua Badan Pencegah Rasuah diarah bercuti, dan Gabenor Bank diugut kononnya kerana Bank Negara bocor maklumat. Dan terhentilah siasatan oleh badan ini.

10. Di masa yang sama Pengerusi PAC dan tiga lagi ahli diberi jawatan dalam Kerajaan dan siasatan berkenaan wang 1MDB oleh PAC pun dihentikan.

11. Beberapa pegawai polis dan lain-lain pegawai dipindah ke jawatan lain supaya tidak lagi dapat meneruskan siasatan.

http://www.sinarharian.com.my/nasional/saya-ingin-jawapan-kenapa-ditendang-1.427870

Timbalan Pendakwa Raya (SPRM) ditangkap polis

Semua saluran untuk menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion dalam akaun Najib sudah tidak lagi ada.

Soalannya..

Kenapa Najib begitu takut dan menyekat kesemua saluran untuk menyiasat wang didalam akaunnya..? Mengapa akaun tersebut ditutup ? Wang berjumlah RM 2.63 bilion bukanlah sedikit tetapi begitu banyak dan sehingga sekarang, si Penderma masih lagi tidak diberi tahu dan tidak masuk akal wang sebanyak itu diterima dari penderma.

Najib mulai merasuah blogger-blogger pengampunya untuk ‘backup’ dirinya.. Si pengampu hanya membuat kerja setelah menerima upahan..

Dari mana Najib memperoleh wang tersebut ?

Selaku menteri Kewangan, dia boleh berbuat sesuka hati dengan wang.. Money is King.. !! Wang inilah yang disembah oleh Najib.. Dia berkuasa kerana mempunyai wang selanjutnya untuk mengekalkan kedudukannya, dia perlu lebih lagi banyak wang.. !!

Persoalan melalui sejumlah wang didalam akuan peribadinya masih tidak dijawab. Si penderma juga tidak diberi tahu. Tidak Logik dan tidak masuk akal penderma tersebut mendermakan jumlah wang yang begitu banyak dan tidak tahu untuk tujuan apa wang tersebut didermakan.

Seperti yang dilaporkan berhubung penemuan mayat Kevin Morais

Fakta :

1- Dia didapati hilang dan keretanya ditemui dan di kikis no engine serta dibakar.

2- Mayatnya dijumpai disimen.Kuku kaki dan kuku tangan tidak dijumpai kemungkinan untuk melupuskan DNA.

Pertanyaan kepada fakta diatas.!

Adakah seorang doktor suspek utama seorang yang pakar menghakis no. engine kenderaan tersebut ?

Adakah seorang doktor adalah seorang yang pakar dalam menggunakan simen dan menyimen mayat tersebut?

Kerja-kerja pembunuhan dan teknik menghapuskan bukti tersebut bukanlah calang-calang boleh dilakukan oleh rakyat biasa apatah lagi suspek-suspek yang menjadi kambing hitam didalam kes ini.

Bagaimana Altantuya dibunuh ?Altantuya ditembak di kepala dri jarak dekat dan diletopkan menggunakan BOM C4 dan badannya lenyap.cebisan bertaburan .. siapakah yang melakukannya??
Polis sendiri.
Altantuya ada memberitahu rakannya jika dia ‘ hilang’ 2 atau 3 jam pada 19 Oktober 2006, cepat-cepatlah buat laporan polis dan carilah ‘Razak Baginda’.

Dan agak menghairankan juga apabila kes pembunuhan Kevin Morais tersebut digesa siasat oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-mahu-polis-ambil-tindakan-pantas-kes-bunuh-kevin-morais

Mengapa kes tersebut digesa dan menjadi perhatian untuk Najib Razak dan mengapa kes-kes lain tidak menjadi perhatian beliau?

Seperti halnya pembunuhan terancang PI Bala yang mendedahkan penglibatan VVVIP dalam kes Altantuya akhirnya dia ditemui mati.

http://darah-satria.blogspot.my/2015/05/pi-bala-dibunuh-kerana-dedah.html

Wahh begitu hebatnya dunia apabila wang sudah menguasai diri.

Money is King. !

Dua orang anggota polis dituduh menembak mati wanita berkenaan, dibicara, didapati bersalah, kemudian didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Kemudian dibicara semula dan dikena hukum bunuh.

Seorang daripada mereka berada dalam tahanan tetapi Sirul seorang lagi berada diAustralia. Dia membuat kenyataan bahawa dia diarah untuk membunuh.

Bagaimana Sirul boleh berada diAustralia ?

Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan. Sebagai pengawal peribadi Dato Sri Najib, dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan. Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul “merepek”, tidak ada siasatan yang dibuat. Ini adalah nyawa manusia.

Amatlah zalim jika Sirul dibunuh kerana menjalankan arahan.

Melalui laman portal Al Jazeera pernah memaparkan pembunuhan dasyat ini serta mengaitkannya dengan Najib Razak.. Tetapi mengapa Najib tidak berani menyaman berita portal tersebut? Sama seperti keadaannya yang tunjuk berani mahu menyaman WSJ kerana mendedahkan RM 2.6 bilion sejumlah wang didalam akaun peribadinya ??
Sehingga sekarang ini rakyat diperbodohkan oleh permainan Najib dan pandai berlakon..

Lihat dokumentari pembuhunan yg didedahkan oleh portal berita tersebut disini: http://www.aljazeera.com/programmes/101east/2015/09/murder-malaysia-150908131221012.html

Berani kerana benar dan takut kerana salah.. kita sendiri boleh lihat Najib seperti ketakutan dan cuba menghalang siasatanm kes 1MDB dan wang peribadinya berjumlah RM 2.63 bilion. Jika dia benar dan tidak takut, dia sudah menyaman Wall Street Journal dan Al Jazeera tersebut.. mungkin kerana telah dipengarui oleh wang menyebabkan nyawa manusia sudah lagi tidak ada nilainya..

Kita juga agak hairan mengapa Najib begitu takut dengan setiap persoalan Tun Mahathir berhubung 1MDB seolah-olah cuba menyembunyikan sesuatu. Akhirnya dirinya telah terperangkap oleh permainannya sendiri.. Sampai bila dia boleh bertahan dengan menggunakan pengaruh kuasa dan wang ??

🔷Luahan Hati Azilah Hadri
adalah luahan hati Cif Inspektor Azilah Hadri semasa membacakan nota bertulisnya.

“Saya tidak mempunyai sebarang sebab untuk mencederakan apatah lagi mengambil nyawa mangsa dengan begitu kejam. Saya merayu kepada mahkamah yang kini berada di dalam kedudukan dan mempunyai kuasa untuk menentukan hidup dan mati saya, agar tidak menghukum saya sekaligus menyempurnakan perencanaan mereka terhadap saya.

Saya tidak mempunyai sebarang motif untuk membunuh dan melenyapkan wanita itu sebaliknya tujuan saya berjumpa dengannya (Altantuya) hanya untuk menasihatinya secara lembut supaya tidak mengugut Abdul Razak dan tidak membuat kecoh di rumah penganalisis politik itu.

Saya telah diarahkan oleh seorang anggota polis atasan, DSP Musa Safri untuk membantu Abdul Razak dan tidak mungkin melakukan perbuatan ‘bodoh’ (membunuh) itu apatah lagi saya adalah anggota polis”.
……………
Masa depan UMNO & BN juga malang hanya menunggu masa untuk tumbang dalam PRU14 jika ia terus menjadi Presiden UMNO, Presiden BN serta Perdana Menteri Malaysia.

Siri 1: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=238339280269834&id=196328794470883

Siri 2: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=238864816883947&id=196328794470883

Senarai nama yg mati :
1. Altantuya Shariibu- Ditembak di kepala dan di bom menggunakan C4: Badan nya hanya tinggal cebisan sepenuhnya

2. Kevin Morias – lemas dan disimen,kuku kaki dan kuku tangan tidak dijumpa mungkin untuk melupuskan DNA(Tim pendawa Raya siasatan 1MDB)

3. Ahmed Najadi – mati ditembak(Pengasas Ambank)

4.PI Bala – dikatakan serangan jantung selepas membuat akuan bersumpah,ada laporan mengatakan terdapat kesan lebam di leher (penyiasat peribadi Razak Baginda)

5. Azilah Hadri (bekas anggota UTK) dijatuhkan hukuman gantung sampai mati oleh mahkamah.Pada 2016,Azilah mohon pengampunan Sultan Selangor terhadap hukuman mati beliau..Tiada info terkini pda 2018 sama ada masih hidup ataupun telah di gantung

🔷Yg masih Hidup hingga kini: Sirul (bekas anggota UTK) :
Dia kini ditahan di Pusat Tahanan Imigresen Villawood di Sydney.
Bagaimana beliau berjaya melarikan diri dri malaysia walaupun nama beliau telah disenarai hitam keluar dri malaysia?

Semoga pembunuhan ini mendapat keadilan !
#Justice
#keadilan #tundrmahathir #kevinmorais #altantuya #pdrm #sprm

⤵🔊WAJIB TONTON!!!

Panas! Episod #1 “Kisah Benar 1MDB: Ibu Segala Skandal” – DERMA RM2.6 BILION bersama Tony Pua

Jangan lupa tonton episod-episod seterusnya!!!
Enjoy, sebarkan dan “SHARE”!

Episod #1:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=235961893840906&id=196328794470883

Episod #2:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=237568553680240&id=196328794470883

Episod #3:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=237571583679937&id=196328794470883

✅ like ” ViralMalayNews ” untuk berita terkini

loading...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *