‘MANGSA’ liwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim

‘MANGSA’ liwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan (Harapan) mengesahkan ‘mangsa’ liwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan kakitangan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).Ketua Whip Parlimen PKR, Datuk Johari Abdul berkata, perkara itu dinyatakan sendiri Datuk Seri Ahmad Husni Hanazdlah selepas membuat kenyataan di Dewan Rakyat.

“Saya bertemu sendiri dengan beliau dan tanya mengapa isu sebegini yang dibangkitkan. Mengapa tak buat laporan polis?”Beliau mengelak untuk jawab hanya cakap perkara benar, yang mana anak saudaranya yang diliwat itu merupakan ‘staff UKM,” katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Ahli Parlimen Sungai Petani ini juga berkata, Ahmad Husni juga mengelak untuk menjawab soalan-soalannya. “Saya tanya, bila kes ni jadi, di mana, Ahmad Husni tetap mengelak. Kami bertekak sikit kerana tak sewajarmya beliau guna Dewan yang mulia ini cerita perkara yang bukan-bukan.

“Rakyat hantar kita ke sini untuk bawa hal dan masalah rakyat,” ujarnya.Dalam pada itu, Johari berkata, berkemungkinan Harapan akan ke UKM untuk mendapatkan maklumat mengenai ‘mangsa’ tersebut.”Kita akan mencari mangsa ini. Kita akan jumpa Canselor dan nak tahu mengenai hal ini,” katanya.Jelasnya, tindakan qazaf adalah pengajaran buat semua ahli Parlimen untuk tidak bercakap tanpa bukti.”Bukan sedap-sedap cakap, nak tuduh-tuduh. Lebih tidak adil kamu tuduh orang yang tak boleh nak bela diri,” katanya.

loading...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *