Ahli DAP keturunan Chin Peng?? Layak digelar Keluarga Komunis Malaya??

Ahli DAP keturunan Chin Peng?? Layak digelar Keluarga Komunis Malaya??

Pastinya ramai rakyat Malaysia yang tidak tahu mengenai sejarah ‘kekeluargaan’ parti DAP. Apa yang korang tahu hanyalah Penasihat DAP, Lim Kit Siang adalah bapa kepada Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Yang selebihnya pasti korang tak tahu kan, untuk pengetahuan korang parti DAP sememangnya layak diberi gelaran keluarga Komunis Malaysia. Ini kerana asal usul pucuk pimpinan mereka bermula daripada keluarga komunis iaitu Chin Peng.

Kenal Chin Peng?? Chin Peng merupakan Ketua Komunis Malaya dan lahir di Perak, berketurunan China. Beliau telah dianugerahkan Order of the British Empire (OBE) dan dua pingat kerana membantu British melawan pendudukan Jepun di Malaya dalam Perang Dunia Kedua.

Walaupun Chin Peng ni berjasa kepada negara, berjasa la jugak kan.., tapi kekejaman Chin Peng memang tidak dapat dibayangkan. Memang kejam tahap gila-gila, sehinggakan abu mayatnya tidak dibenarkan bawa balik ke Malaysia.

Bagi korang yang tidak tahu, Lim Kit Siang dan Lee Kuan Yew merupakan sepupu kepada Chin Peng. Manakala Ngeh Koo Ham pula, merupakan anak saudara kepada ketua Komunis Malaya itu.

Korang nak tahu apa hubungan darah antara Tony Pua dan Lee Kuan Yew?? Mereka ini adalah anak dan bapa saudara. Manakala Teresa Kok pula merupakan sepupu kepada isteri Lim Kit Siang. Nampak tak pertalian darah yang ada pada pemimpin-pemimpin DAP ini.

Selain daripada DAP merupakan kroni adik beradik, malah mereka ini juga berketurunan darah komunis. Faham-faham jela darah komunis ni macam mana. Semuanya jenis perut hijau dan tidak ada isi hati, kejam semuanya!

Tengok jela kepimpinan DAP sekarang ini macam mana, semuanya zalim dan hanya tahu untuk menindas orang Melayu. Sebab tu DAP kini dilihat mahu melakukan pembalasan terhadap orang Melayu. Sebab tu Lim Kit Siang hingga tua kerepot, tapi masih lagi tidak mahu melepaskan jawatan sebagai Penasihat DAP.

Iyela sebab nak membalas dendam terhadap orang melayu, selain tu nak juga jaga dan mengekalkan kedudukan anaknya. Takut nanti orang hentam dan gulingkan anak kesayangan dia tu. Memang dasar keluarga komunis betul la! –

loading...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *