Kenakan GST Jika Buang Air di Tandas Awam

Ini adalah dakyah baru dari porta pembangkang – buang air kena GST. Bagi sesiapa yang pernah melawat KLCC pastinya tahu bahawa tandas ini mempunyai bayaran masuk RM2. Bayaran ini dikenakan sejak tahun 2001 lagi. Apa yang bagusnya tandas ini, bayaran yang dikenakan selepas GST turut sama iaitu RM2. Tiada kenaikan harga.

Tidak perlu mengeluh atau membuat kecoh di laman sosial kerana anda boleh mencari tandas percuma di tingkat lain. Tandas RM2 mempunyai keistimewaan tersendiri sesuai dengan harganya RM2. Tands ini dikhaskan untuk orang-orang yang mahukan kesempurnaan dan ‘privacy’. Tandas ini mempunyai perkhidmatan pelayan, yang akan memberikan kepada anda tisu wangi untuk mengelap muka anda (tidak pasti pula jika pelayan berkenaan memberikan kepada juak-juak pembangkang tisu untuk mengelap bontot mereka atau tidak). Kebersihan tandas berkenaan sentaiasa terjaga.

Tidak dipastikan sama ada macai yang memuatnaik resit tandas berkenaan datang dari hulu banat mana atau beliau sekadar ingin memburukkan Kerajaan dalam isu GST. Yang pasti mereka mungkin hanya mampu untuk menipu orang kampung yang tidak pernah menjejak kaki di KLCC, tetapi orang Lembah Klang yang pernah ke sana pasti mencebik betapa bodohnya dakyah pembangkang ini.

loading...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *